„Minunile chiar se întâmplă!” Povestea celor două gemene identice născute prematur la numai 22 de săptămâni

Gemenele identice Vivienne şi Margot s-au născut în luna martie, la începutul pandemiei de Coronavirus. Fetiţele au venit pe lume foarte devreme, la numai 23 de săptămâni. Au primit doar 20-30% șanse de supraviețuire. Cu toate acestea, ele au început să crească frumos şi să aducă multă bucurie şi recunoştinţă în familia lor.

Laura, mama gemenelor, scrie într-un articol de pe blogul personal:

„V-aţi născut prematur cu patru luni și jumătate înainte de termen, la începutul unei pandemii globale. Deși L-am rugat pe Dumnezeu să vă lase în viaţă, totuşi mi-am pregătit inima pentru ca voi să mergeţi la El. Şansele de supravieţuire pentru copiii născuţi prematur sunt mici, cu atât mai mult pentru gemenii identici.

În SUA se estimează că doar în unul din patru spitale, medicii ar lupta pentru a vă salva. Aveaţi doar jumătate de kilogram fiecare. Majoritatea oamenilor nu au văzut niciodată un bebeluş atât de mic, dar noi vă vedeam pe amândouă.

V-am urmărit cum vă dezvoltaţi în afara pântecului, cum vi se formau ochişorii, urechile, iar pielea începea să se schimbe şi unghiile să se întărească. V-am urmărit luptând şi v-am cântat despre cum voiam să vă cunosc mai bine.”

„Minunile chiar se întâmplă. Acestea două sunt miracolele noastre. Născute cu 17 săptămâni mai devreme, nu credeam că vom petrece nici 85 de secunde cu ele, ce să mai vorbim de 85 de zile? Dar, iată-ne!”

Gemenele s-au născut la câteva zile distanță şi fiecare cântărea câte jumătate de kilogram. Medicii erau sceptici în privinţa supravieţuirii lor, mai ales că erau nesesare multe intervenţii chirurgicale, acestea având riscuri majore în cazul copiilor născuţi prematur.

După patru luni cele două gemene au sărbătorit împreună cu părinţii lor prima aniversare. Margot a mai întâmpinat câteva dificultăţi, de aceea a mai rămas pentru o vreme în Unitatea de Terapie Intensivă Neonatală, iar Vivienne a putut fi externată. După 224 de zile petrecute în spital, Margot s-a putut alătura familiei sale acasă. Chiar dacă foloseşte încă oxigen suplimentar, se dezvoltă şi creşte împreună cu sora ei.

Multor părinți ai căror bebeluși se nasc prematur la numai de 22 de săptămâni li se spune că şansele de supravieţuire sunt foarte mici. Cu toate acestea însă, multe dintre spitale au început să realizeze că, oferindu-şi sprijinul, mulţi copii născuţi înainte de termen au o mare şansă la viaţă.

Sursa: liveaction.org

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *