Când era bebeluș a fost abandonat între liniile de cale ferată. Acum este medic și luptă pentru viețile bolnavilor de Covid-19

Povestea de viață a medicului Valentin Perduș arată că niciodată nu putem ști cât de departe poate ajunge un copil născut în circumstanțe dificile. Valentin s-a născut într-un sat din Prahova în urmă cu 37 de ani. Într-un moment de disperare pe fondul lipsei de sprijin și a unor dezechilibre psihologice, mama lui l-a abandonat pe linie de cale ferată. Cineva a văzut scena, l-a salvat de la moarte sigură și l-a dus la un orfelinat.

Chiar dacă a trecut prin momente dificile, Valentin nu s-a lăsat descurajat. Și-a dorit să ajungă medic pentru a ajuta oamenii și s-a zbătut să învețe, depășind obstacolele întâlnite. A repetat mai mulţi ani şcolari, a urmat cursurile unei şcoli de ucenici, a învăţat să fie bucătar şi mecanic auto, iar într-un final a fost admis la Colegiul de Asistenţi Medicali, pe care l-a absolvit, însă visul lui era să fie doctor. A continuat să învețe, a intrat la Facultatea de Medicină din Oradea, iar anul trecut a dat examenul de rezidenţiat pe care l-a luat. În prezent lucrează la Spitalul Municipal din Timișoara în echipa de medici care se ocupă de pacienții cu Covid-19.

„Am terminat Facultatea de Medicină din Oradea, promoția 2019, mă pregăteam să plec în Germania, întrucât mi-a fost oferit un loc de muncă acolo, dar în situația în care ne aflăm, am venit să dau o mână de ajutor. Situația în care ne aflăm nu e tocmai bună, dar noi ca oameni putem să fim mai buni.”, spune medicul Valentin Perduș.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *