Dr. Alida Moise, Șefa secției ATI de la Gerota este bine. Mărturiile colegilor: „Ai senzaţia că dărâmă munţii pentru a reuşi să facă ceva”

Alida Moise este șefa secției de terapie intensivă de la Spitalul Gerota. Un om cu spirit de jertfă, care nu a dat înapoi când a fost nevoie să salveze vieți. A fost acolo chiar de la primul caz de Covid-19. Timp de 7 zile a îngrijit pacienți în stare critică, împreună cu un coleg. Pe 17 martie a aflat că a luat virusul, iar starea ei s-a înrăutățit brusc.

În ultimele două săptămâni a dus o luptă teribilă pentru viață: a fost intubată și a respirat cu ajutorul aparatelor. Lupta a fost atât de mare, încât mulți oameni nu credeau că mai scapă cu viață. În presă a și apărut la un moment dat informația falsă că a murit.

În mod extraordinar, Alida nu a fost singură în această luptă: în fiecare seară o mulțime de oameni s-au întâlnit în rugăciune pentru ea: colegi, prieteni, pacienți, preoți, dar și oameni care n-au întâlnit-o niciodată, dar au fost impresionați de dăruirea ei. În câteva zile, pagina de Facebook a Dr. Alida Moise s-a umplut de mesaje încurajatoare.

Dr. Alida Moise e un erou nu doar pentru că luptă cu un virus teribil, ci și pentru că are un caracter puternic și face tot ce poate să ajute oamenii în cele mai complicate situații. Iată două mărturii de la colegilor ei, două declarații spuse la Observator:

„Când stai lângă ea ai senzaţia că nimic nu îţi stă în faţă. Ai senzaţia că dărâmă munţii dacă e nevoie pentru a reuşi să facă ceva. Un om dăruit, un om care muncea 20 de ore pe zi.

Colegii de serviciu spun că Alida e unul dintre acei medici care luptă pentru fiecare pacient ca şi cum ar fi unul din cei doi copii ai ei.”

„Nu conta ce efort fizic presupune din partea dumneaei dăruirea aceea de ore întregi într-o secţie de Terapie Intensivă care are încărcătură microbiană şi emoţională. Mă înclin, mă plec!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *