Familia care a luat în plasament o adolescentă însărcinată: „Avea mare nevoie de o mamă; ne-a făcut viața mai bună”

Adaptare de Iuliana Pîrvu după Nancy Flanders: Foster parents welcomed pregnant teen to the family: ‘She was desperate for a mom’, Live Action

Tamra Norman și soțul ei aveau doar doi copii. Visau să oprească timpul în loc și să călătorească, dar toate s-au schimbat în 2013, când au decis să devină asistenți maternali. După șase ani și jumătate de la hotărârea luată, aceștia au ajuns să aibă grijă de peste 20 de copii, inclusiv o fată de 15 ani, însărcinată.

Familia lor și-a asumat responsabilitatea de a ajuta mai mulți copii din plasament. S-au preocupat de un copil născut prematur, care avea probleme de sănătate,și de un copil a cărui mamă era în închisoare. Ei au adus în casa lor două surori, pe care le-au adoptat în cele din urmă, și un băiețel care s-a alăturat definitiv familiei lor. Totuși, să aibă în grijă o adolescentă însărcinată a fost ceva nou pentru ei.

Adolescenta trebuia să nască peste trei săptămâni și rămăsese fără adăpost. Trebuia să fie găsită o familie care să îi permită să locuiască la ei cu tot cu copilul. În caz contrar, copilul avea să ajungă în plasament, iar mama la un centru de sprijin. Și totul trebuia făcut urgent.

Aflând toate acestea, Tamra Norman mărturisește că a rămas impresionată.

„Mi s-a învârtit capul! Să se întoarcă singură la centru, după naștere, în timp ce copilul ei urma să fie dus la plasament?”

Tamra nu știa cumsă le explice situația copiilor săi mai mici și,în plus, casa lor nu avea spațiu pentru încă două persoane, mai ales pentru o mamă și un nou-născut. Dar ea știa, de asemenea, că nu poate să spună nu.

„Așa că nu-ul a devenit un da”, spune ea.

Cei doi s-au hotărât să o ajute pe adolescenta însărcinată și apoi să se îngrijească zi de zi de ea și de bebelușul pe care aceasta urma să-l nască.

Ea și soțul ei au început să pregătească casa pentru a face spațiu pentru cei mai noi membri ai familiei lor. Mai târziu, chiar în acea zi, adolescenta a sosit la noua ei casă. Era tensionată.

„Această tânără avea nevoie de o mamă, de mama ei, și mă primea pe mineîn schimb!”

Copilul s-a născut cu bine. Și așa Tamra Norman și soțul ei au devenit bunici… de plasament la 35 de ani. Ei spun că această adolescentă „este una dintre cele mai puternice mame” și că ea „ne-a făcut viața mai bună”.

„Această călătorie nu a fost nici pe departe așa cum mi-am imaginat inițial, însă voi face ce îmi stă în putință mereu și o voi iubi cu toată stăruința pe fata asta supărată pe lume, pe băiețelul ei, pe mama dependentă de droguri ,care trăiește o viață plină de regrete. Voi fi înduioșată de fiecare dată. Și cu siguranță acesta este un lucru bun.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *