Primăria Municipiului București a deschis cel mai mare centru din București pentru victimele violenței. Are 100 de locuri

Statisticile arată că violența în familie crește în perioada izolării sociale. Pentru a veni în sprijinul femeilor afectate de violență, Primăria Municipiului București a deschis ieri un nou centru care are 100 de locuri. Este cel mai mare centru de acest tip din București. Femeile afectate de violență domestică pot suna la numărul de TelVerde național pentru a cere ajutor: 0800500333.

Iată ce a scris pe Facebook Gabriela Firea, Primarul General al Bucureștiului, despre inaugurarea acestui Centru:

„Am inaugurat azi cel mai mare centru social destinat victimelor violenței domestice din București. Centrul, amenajat de Primăria Capitalei, prin Direcția de Asistență Socială, are 32 de garsoniere și 4 apartamente cu 2 camere, o capacitate de 100 de locuri.

În această perioadă dificilă pentru noi toți, pentru a fi în siguranță, este necesar ca toată lumea să rămână în casă, însă, din nefericire, sunt persoane care NU sunt în siguranță în propriul cămin, se simt izolate, speriate și lipsite de apărare.

Este vorba despre femeile, victimele violentei domestice!

Conform statisticilor, în perioada de izolare și distanțare socială crește numărul victimelor violentei domestice, de aceea noi ne-am pregătit să oferim adăpost acestor persoane!

Toate femeile pentru care izolarea la domiciliu reprezinta un pericol la adresa sănătății și vieții se pot adresa Direcției Generale de Asistență Socială a Municipiului București.

În prezent, în centru sunt cazate 8 mame și 14 copii.

Acest centru oferă găzduire pe perioada de până la un an, cu posibilitatea de prelungire, hrană, asistență juridică, asistență psihologică și socială, locuri de muncă.

Astfel, facem un apel către toți bucureștenii care cunosc persoane pentru care această perioadă reprezintă un pericol, să contacteze reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială a Municipiului București.

La rândul sau, directoarea DGASMB, Cosmina Simiean, a explicat că orice femeie din București, victima a violentei domestice, care are nevoie de ajutor, poate suna la numărul unic național 0800 500 333.

Aceste persoane vor fi îndrumate către centrul dedicat, administrat de Primăria Capitalei, prin DGASMB.

Deschiderea acestui nou centru reprezintă o măsură suplimentară implementată de Primăria Capitalei, cu privire la violența domestică, pe lângă decontarea certificatelor medico-legale și centrul de asistenta pentru agresori familiali.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *